Ansatte i Moderaterne har mulighed for at dele deres erfaringer med mobning eller sexisme, selvom de indgår en fratrædelsesaftale, der inkluderer en tavshedsklausul. Djøf, fagforeningen som repræsenterer de ansatte, har sikret, at klausulen ikke begrænser medarbejdernes ret til at tale om arbejdsmiljøproblemer.
Ifølge Tomas Therkildsen, øverste direktør i Djøf, er det essentielt at pointere, at tavshedsklausulen kun omhandler fortrolighed omkring detaljerne i selve fratrædelsesaftalen og ikke de personlige oplevelser. Det er en standardpraksis og tjener begge parters interesser.
Moderaterne har præsenteret de ansatte for en fratrædelsesaftale, der omfatter tre måneders løn og en tavshedsklausul. Partiet bekræfter, at dette blev diskuteret på et ni timer langt krisemøde for to uger siden. Djøf understreger, at medarbejdere frit kan dele deres personlige oplevelser med sexistisk adfærd eller mobning, uden at blive begrænset af tavshedsklausulen.
Fratrædelsesaftalen indebærer også en forpligtelse til loyalitet overfor partiet. Medarbejderne skal handle i Moderaternes bedste interesse og undlade at skade partiet, direkte eller indirekte. Djøf opfordrer medlemmerne til at søge personlig rådgivning, før de underskriver aftalen. Ansatte har indtil torsdag til at tage stilling.
Baggrunden for fratrædelsesaftalen stammer fra klager om arbejdsmiljøet hos Moderaterne, som blev indsendt til Arbejdstilsynet. Flere nuværende og tidligere ansatte har rapporteret om mobning og sexisme, hvilket førte til det ni timer lange krisemøde. I mødet foreslog partileder Lars Løkke Rasmussen at inddrage en erhvervspsykolog og oprette en whistleblowerordning. Jeppe Søe, folketingsmedlem og medstifter af partiet, krævede en uvildig undersøgelse af arbejdsmiljøet, hvilket til sidst førte til hans afgang fra partiet.