ForsideUdlandUS præsident med milde symptomer selv-isolerer ved hjemmet

US præsident med milde symptomer selv-isolerer ved hjemmet

spot_img

USA’s præsident Joe Biden testes positiv for COVID-19

USA’s præsident Joe Biden har testet positiv for COVID-19, hvilket har tvunget ham til at aflyse en kampagnebegivenhed i Las Vegas, mens presset på ham vokser for at trække sig fra sit genvalg på grund af hans alder.

Det Hvide Hus’ pressesekretær Karine Jean-Pierre sagde onsdag, at Biden, 81 år gammel, oplever “milde symptomer” og vil flyve til sit hjem i Delaware, hvor han vil “isolere sig selv og fortsætte med at udføre alle sine pligter fuldt ud”.

Jean-Pierre sagde, at Biden planlagde at tilbringe en lang weekend i sit sommerhus i Delaware. Det var uklart, hvor længe sygdommen ville holde ham væk fra kampagnesporet.

Minutter efter meddelelsen var præsidentens motorcade på vej til Las Vegas-lufthavnen, og mens han boarded Air Force One, fortalte Biden reportere: “God, jeg føler mig godt.”

Dr. Kevin O’Connor, præsidentens læge, sagde i en note, at Biden “i eftermiddag havde øvre luftvejssymptomer, herunder rhinorrhea [løbende næse] og uproduktiv hoste, med generel utilpashed”.

Efter den positive COVID-19-test fik Biden ordineret det antivirale lægemiddel Paxlovid og har taget sin første dosis, sagde O’Connor.

Nyhed om Bidens sygdom blev først delt af ​​CEO for Unidos US, en latinamerikansk borgerrettighedsgruppe, i Las Vegas. Biden skulle tale på gruppens konvention onsdag eftermiddag som led i en bestræbelse på at samle Hispanic-vælgere inden valget i november.

Janet Murguia, CEO for Unidos, fortalte gæsterne, at præsidenten havde sendt sine beklagelser og ikke kunne deltage, fordi han testede positiv for virus.

“Han sagde, at fortælle mine folk, at vi ikke kommer af med ham så hurtigt. Vi får mulighed for at høre fra ham i fremtiden direkte,” sagde hun.

Præsidentens diagnose kommer midt i intens granskning af hans helbred og udholdenhed efter en katastrofal debat med tidligere præsident Donald Trump, der udløste bekymring blandt demokrater om, at Biden ikke er klar til at vinde endnu en præsidentperiode.

Kort før nyheden opfordrede kongresmand Adam Schiff, en indflydelsesrig medlem af det demokratiske parti, Biden til at trække sig fra løbet og sagde, at han har “alvorlige bekymringer” om præsidentens evne til at besejre Trump.

“Mens valget om at trække sig fra kampagnen er præsident Bidens alene, tror jeg, det er tid for ham at give faklen videre,” sagde Schiff i en erklæring. “Og ved at gøre det sikre sin ledelses arv ved at lade os besejre Donald Trump ved det kommende valg.”

En meningsmåling fra AP-NORC Center for Public Affairs Research onsdag viste, at næsten to tredjedele af demokrater troede, at Biden skulle trække sig fra løbet og lade partiet vælge en ny kandidat. Kun omkring tre ud af ti demokrater sagde også, at de var ekstremt eller meget tillidsfulde på, at Biden har de mentale evner til effektivt at tjene som præsident, hvilket er lidt faldet fra 40 procent, der sagde det samme i en februar-meningsmåling.

Alligevel har The Associated Press og andre amerikanske medier rapporteret, at demokraterne ser ud til at afholde en virtuel afstemning for officielt at gøre Biden til kandidat i den første uge af august. Det sker før den demokratiske partikonvention, der afholdes i Chicago fra den 19. til 22. august, og som typisk er hvor partiets præsidentkandidat ville blive bekræftet.

Imens har Biden været trodsig over for opfordringerne om at trække sig fra løbet og sagde til en interviewer, at kun “Herren den Almægtige” kunne overbevise ham om at gå.

USA’s leder blev sidst testet positiv for COVID-19 to gange om sommeren 2022, hvor han havde et primært tilfælde og et tilbageslags tilfælde af virus.

Biden er blevet vaccineret og tager i øjeblikket sin anbefalede årlige booster-dosis mod COVID-19. Vaccinerne har vist sig at være yderst effektive til at begrænse alvorlig sygdom og død forårsaget af virusset, som har dræbt mere end en million mennesker i USA, siden pandemien begyndte i 2020.

Paxlovid er blevet bevist at begrænse chancerne for alvorlig sygdom og død fra COVID-19, når det ordineres i de tidlige dage af en infektion, men det har også været forbundet med tilbagefaldsinfektioner, hvor virusset kommer tilbage få dage efter at være blevet fjernet.

Sundhedspersonale har rapporteret nylige stigninger i besøg på skadestuer og indlæggelser på grund af COVID-19. Der har også været en markant stigning i positive testresultater i store dele af landet – især i det sydvestlige USA.

Seneste Nyt

Regeringen afsætter 325 mio. kr. til job og uddannelse for unge

Regeringen sætter nu fokus på at få flere unge mellem 15-24 år i job...

Regeringen genindfører håndværkerfradraget i nyt finanslovsforslag

Regeringen forventes i morgen at præsentere sit finanslovsforslag for næste år, og ifølge pålidelige...

Regeringen vil genindføre håndværkerfradraget i ny finanslov

Regeringen planlægger at genindføre det populære håndværkerfradrag som en del af den kommende finanslov....

Økonomisk Redegørelse: Regeringen forudser 35.000 flere i job

Regeringen forventer en betragtelig vækst i beskæftigelsen i løbet af året. Ifølge Økonomisk Redegørelse,...

Læs Mere

Regeringen afsætter 325 mio. kr. til job og uddannelse for unge

Regeringen sætter nu fokus på at få flere unge mellem 15-24 år i job...

Regeringen genindfører håndværkerfradraget i nyt finanslovsforslag

Regeringen forventes i morgen at præsentere sit finanslovsforslag for næste år, og ifølge pålidelige...

Regeringen vil genindføre håndværkerfradraget i ny finanslov

Regeringen planlægger at genindføre det populære håndværkerfradrag som en del af den kommende finanslov....