ForsideUdlandMajoriteten af demokrater mener, at Biden bør lade partiet vælge en ny...

Majoriteten af demokrater mener, at Biden bør lade partiet vælge en ny kandidat.

spot_img

Demokratisk kongresmedlem opfordrer Biden til at trække sig fra 2024-valget

Medlem af den amerikanske lovgivende forsamling, Adam Schiff, en indflydelsesrig politiker fra Joe Bidens Demokratiske Parti, er nu en del af koret af stemmer, der opfordrer præsidenten til at trække sig fra 2024-valget. I en erklæring delt af amerikanske medier onsdag, sagde Schiff, at han har “alvorlige bekymringer” om Bidens evne til at besejre sin forgænger og republikanske præsidentkandidat Donald Trump ved valgurnerne i november.

“Mens valget om at trække sig fra kampagnen er præsident Bidens alene, tror jeg, at det er tid for ham at give faklen videre,” sagde Schiff, en kongresmedlem, der forventes at vinde en åben senatsplads i Californien ved det kommende valg.

“Og ved at gøre det, sikre hans ledelsesarv ved at lade os besejre Donald Trump ved det kommende valg.”

Schiff er den seneste demokratiske kongresmedlem, der opfordrer Biden til at afslutte sit genvalg efter en katastrofal debatpræstation sidste måned, der rejste bekymringer om hans alder og evne til at tjene endnu en periode i Det Hvide Hus.

Præsidenten, 81, har modstået opfordringer om at træde tilbage til fordel for vicepræsident Kamala Harris eller en anden mulig erstatning og insisteret på, at han har mere arbejde at gøre.

“Jeg er nødt til at afslutte dette job, fordi der står så meget på spil,” sagde Biden til reportere sidste uge ved afslutningen af et NATO-topmøde i Washington, DC.

I en tale tirsdag ved NAACP’s nationale konvention, den største sorte borgerrettighedsorganisation i landet, kritiserede Biden også sin republikanske rivalers politikker.

Demokraten havde lovet at fremme enhed efter et mislykket mordforsøg mod Trump ved et valgmøde lørdag, men fortalte publikum, at “bare fordi vores politikker er meget opdelte, betyder det ikke, at vi skal stoppe med at fortælle sandheden”.

“Hvem du er, hvad du har gjort, hvad du vil gøre – det er fair spil,” sagde han.

Men meningsmålinger efter skuddrabet på valgmødet i Pennsylvania har vist, at Trump og Biden stadig er låst i tætte løb i flere svingstater i USA, der vil være afgørende for at afgøre, hvem der vinder præsidentembedet.

En meningsmåling offentliggjort af AP-NORC Center for Public Affairs Research onsdag viste dog, at næsten to tredjedele af demokraterne troede, at Biden burde trække sig fra løbet og lade partiet vælge en ny kandidat.

Kun cirka tre ud af 10 demokrater sagde også, at de var ekstremt eller meget sikre på, at Biden har den mentale kapacitet til at tjene effektivt som præsident, en smule ned fra de 40 procent, der sagde det samme i en meningsmåling i februar.

Ikke desto mindre har The Associated Press nyhedsbureau og andre amerikanske medier rapporteret, at demokraterne søger at afholde en virtuel afstemning for at formelt gøre Biden til nomineret i første uge af august.

Det sker forud for Det Demokratiske Nationale Konvent, der afholdes i Chicago fra den 19. til 22. august og er normalt, hvor partiets præsidentkandidat bliver bekræftet.

Partiet meddelte i maj, at det vil gå videre med det såkaldte “roll call” for at sikre, at Biden opfylder en frist for at kvalificere sig til stemmesedlen i Ohio. USA’s stat havde oprindeligt en frist den 7. august, men har siden ændret reglerne.

Biden-kampagnen har imidlertid insisteret på, at demokraterne skal operere under Ohios oprindelige regler for at sikre, at republikanske lovgivere ikke kan føre retssager for at holde præsidenten ude af stemmesedlen.

Det Demokratiske Nationale Konvents reglerudvalg vil mødes fredag for at drøfte sine planer for den tidlige afstemning, ifølge et brev sendt til medlemmerne og opnået af AP, og vil afslutte dem næste uge.

Brevet fra medformændene Bishop Leah D Daughtry og guvernøren i Minnesota, Tim Walz, angiver, at den virtuelle afstemning ikke vil finde sted før den 1. august, men at partiet stadig er forpligtet til at afholde en før den 7. august.

“Vi vil ikke implementere en hastet virtuel afstemningsproces,” skrev Daughtry og Walz, “selvom vi vil begynde vores vigtige overvejelse af, hvordan en virtuel afstemningsproces ville fungere.”

Men en gruppe af demokratiske kongresmedlemmer, der er bekymrede for at nominere Biden som partiets valg til genvalg hurtigt, har cirkuleret et andet brev, der rejser “alvorlige bekymringer” om planerne for en virtuel roll call.

Deres brev til Det Demokratiske Nationale Komité, som endnu ikke er sendt, siger, at det ville være en “forfærdelig idé” at kvæle debatten om partiets kandidat med den tidlige roll call-afstemning.

“Det kunne dybt underminere demokraternes moral og enhed,” sagde brevet, der også blev opnået af AP.

Seneste Nyt

Kunstnere reagerer på Trumps uautoriserede brug af deres musik til valgkampe

ABBA beder Trump om at stoppe brugen af deres musik til kampagnerDen svenske popgruppe...

Rusland omplacerer luftressourcer, mens Ukraine præsenterer nye langdistansevner

Ukrainske angreb mod Rusland giver resultaterDe dybe angreb fra Ukraine mod russiske militære mål...

“AmpHunger: The Roots og Grace Bowers spiller til velgørenhedskoncert i NY”

WhyHunger, en non-profit organisation der arbejder for at bekæmpe sult i verden, har offentliggjort...

Warhammer 40,000: Space Marine 2 tilbyder 4K/30 FPS og 1080p/60 FPS.

Saber Interactive's kommende actionspil, Warhammer 40,000: Space Marine 2, er et af de mest...

Læs Mere

Kunstnere reagerer på Trumps uautoriserede brug af deres musik til valgkampe

ABBA beder Trump om at stoppe brugen af deres musik til kampagnerDen svenske popgruppe...

Rusland omplacerer luftressourcer, mens Ukraine præsenterer nye langdistansevner

Ukrainske angreb mod Rusland giver resultaterDe dybe angreb fra Ukraine mod russiske militære mål...

“AmpHunger: The Roots og Grace Bowers spiller til velgørenhedskoncert i NY”

WhyHunger, en non-profit organisation der arbejder for at bekæmpe sult i verden, har offentliggjort...