ForsideCyklingTour de FranceTour de France 2024: Opsummering af Biniam Girmays sejr i 12. etape

Tour de France 2024: Opsummering af Biniam Girmays sejr i 12. etape

spot_img

**Biniam Girmay Triumferer igen ved Tour de France 2024**

*Villeneuve-sur-Lot, 11. juli 2024* – Den grønne trøje Biniam Girmay har endnu engang vist sin dominans ved Tour de France, da han sikrede sig sin tredje etapesejr på årets tour. Den eritreanske sprinter vandt 12. etape, som strakte sig fra Aurillac til Villeneuve-sur-Lot, ved at slå konkurrenterne Wout van Aert og Pascal Ackermann på målstregen.

Det var ikke en let sejr for Girmay, der takket være hans holdkammeraters stærke indsats i de afsluttende kilometer formåede at tage sejren. Den franske sprinter Arnaud Démare krydsede oprindeligt målstregen som nummer tre, men blev senere deklasseret for at have skubbet Wout van Aert, hvilket gav Ackermann tredjepladsen.

Primoz Roglic var endnu en tragisk hovedperson på dagen. Sloveneren faldt og pådrog sig nye skader 12 kilometer før mål, hvilket resulterede i, at han gled ned fra en 4. til en 6. plads i det samlede klassement. Roglic har tidligere været ramt af uheld på Touren, og denne gang ser det ud til at gentage sig.

**Værd at Bemærke**

**Stjernepræstation**: Biniam Girmay cementerede sin position som førende sprinter i Tour de France 2024. Han har nu en komfortabel føring på 111 point foran Jasper Philipsen i kampen om den grønne trøje. Girmay er favorit til også at vinde den kommende 13. etape fra Agen til Pau, som forventes at favne sprinterne igen.

**Etapens Forløb**: Dagens etape blev præget af en tidlig udbrud fra fire ryttere, nemlig Valentin Madouas, Quentin Pacher, Jonas Abrahamsen og Anthony Turgis, som kørte foran feltet i 162 kilometer. Den største spænding kom dog i finalen, da en stor styrt involverede flere ryttere, inklusive Primoz Roglic, og påvirkede kampen om etapesejren.

**Uheldets Ofre**: Primoz Roglic er den største taber af dagens etape, da hans sammenstød med et centralt vejelement efterlod ham såret og med et tab på over to minutter i den samlede tid. Dette fald placerer ham 4 minutter og 42 sekunder bag lederen Tadej Pogacar.

**Vigtige Statistiker**: Jonas Abrahamsen har nu tilbragt 761 kilometer i udbrud på dette års Tour, hvilket bringer ham op på siden af Tadej Pogacar i bjergklassementet. Valentin Madouas og Quentin Pacher følger tæt efter med henholdsvis 497 og 454 kilometer i udbrud.

**Stilling i Klassementet efter 12. etape**:
– **Gul trøje**: Tadej Pogacar (UAE-Emirates)
– **Hvid trøje**: Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step)
– **Grøn trøje**: Biniam Girmay (Intermarché-Wanty)
– **Bjergtrøje**: Tadej Pogacar (UAE-Emirates)
– **Mest Angrebsivrige**: Quentin Pacher (Groupama-FDJ)

**Nutrisport Bedømmelse**: Trods den spændende finale og Roglics dramatiske styrt, blev etapen vurderet til en D på Nutrisport-skalaen for underholdningskvotient, idet de flotte landskaber ikke kunne opveje de gentagne sprintscenarier.

Tour de France 2024 fortsætter med intensitet og spænding, og vi ser frem til, hvordan konkurrenterne vil klare sig på de kommende etaper.

Seneste Nyt

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Læs Mere

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...