ForsideUdlandThailand topper positive syn på Kina i ny Pew-undersøgelse

Thailand topper positive syn på Kina i ny Pew-undersøgelse

spot_img

Kinas økonomiske indflydelse deltager meninger blandt lande verden over

Kinas økonomiske indflydelse mærkes overalt rundt om i verden, men om det bliver set i et positivt eller negativt lys afhænger i høj grad af hvert lands økonomiske udvikling, viser en undersøgelse af 35 lande.

Mennesker bosat i højindkomstlande som USA, Canada og Australien udtrykte generelt negative synspunkter om Kina som helhed, med en median på 70 procent af befolkningen i 18 lande, der rapporterede negative følelser, ifølge en undersøgelse offentliggjort denne uge af Pew Research Center.

Disse opfattelser vendte i mellemindkomstlande som Thailand, Kenya og Bangladesh, hvor en median på 56 procent af respondenterne i 17 lande rapporterede positive synspunkter ifølge Pew’s tal offentliggjort tirsdag.

Inden for de 35 lande, der blev undersøgt, var individuelle synspunkter meget varierede, med den laveste godkendelsesprocent rapporteret af Sverige på 11 procent, efterfulgt af Japan (12 procent), Australien (14 procent) og USA (16 procent).

De mest positive synspunkter blev rapporteret af Thailand på 80 procent, efterfulgt af Nigeria (75 procent), Kenya (73 procent), Tunesien (68 procent) og Singapore (67 procent).

En lignende opdeling blev set vedrørende opfattelser af, om Kina havde en positiv eller negativ indflydelse på økonomien specifikt.

En median på 57 procent af folk i højindkomstlande så Kinas økonomiske indflydelse negativt, i modsætning til medianen på 47 procent af folk i mellemindkomstlande, der så dens indflydelse positivt.

I USA rapporterede 76 procent af respondenterne negative synspunkter mod Kinas økonomiske indflydelse, efterfulgt af Tyskland (69 procent), Frankrig (68 procent) og Canada (68 procent), med lignende negative synspunkter, der blev holdt på tværs af Europa, Japan, Sydkorea og Indien.

Singapore og Malaysia så Kinas økonomiske indflydelse i det mest positive lys, med 67 procent af respondenterne, der rapporterede positive synspunkter, efterfulgt af Nigeria (64 procent) og Thailand (63 procent).

Pew tilskrev nogle af synspunkterne til virkningen af Kinas massive Belt and Road Initiative, som har investeret mere end $3 billioner i andre lande i løbet af det sidste årti.

Synspunkterne på Kinas præsident Xi Jinping var generelt negative, med en median på 24 procent af respondenterne, der udtrykte tillid til lederen, og 62 procent, der rapporterede lidt til ingen tillid.

De mest negative synspunkter blev holdt af Japan (87 procent), Australien (85 procent) og Sverige (82 procent).

Singapore og Thailand havde de mest positive synspunkter om Xi, med 63 procent af respondenterne, der sagde, de havde en fair eller stor tillid til den kinesiske leder, efterfulgt af Malaysia (55 procent) og Bangladesh (51 procent).

Ni mellemindkomstlande, der blev undersøgt separat om virkningen af kinesiske virksomheder på deres økonomier, rapporterede samlet set positive synspunkter.

En median på 72 procent var enige i, at kinesiske virksomheder er gode for deres lands økonomi, med de mest positive synspunkter rapporteret i Thailand (81 procent), Kenya (80 procent) og Bangladesh (79 procent). Trioen af lande rapporterede også samlet set positive synspunkter om den miljømæssige indvirkning af kinesiske virksomheder og hvordan de behandler lokale arbejdere.

Indien havde de mest negative synspunkter, hvor kun 49 procent af respondenterne så kinesiske virksomheder som en positiv effekt på deres økonomi, efterfulgt af Ghana (55 procent) og Sydafrika (57 procent).

Inden for Asien-Stillehavsområdet udtrykte ni ud af 10 lande, der blev undersøgt, en høj grad af bekymring over Kinas territoriale stridigheder i regionen.

Den højeste niveau af bekymring blev udtrykt på Filippinerne, som regelmæssigt støder sammen med Beijing om dets krav i Sydkinesiske Hav, hvor 91 procent af respondenterne sagde, de var mindst lidt bekymrede.

Den sydøstasiatiske nation blev efterfulgt af Sydkorea (87 procent) og Japan (86 procent), som har lignende stridigheder i Østkinesiske Hav, Australien (82 procent) og Indien (69 procent).

Seneste Nyt

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...

Elon Musk Bekræfter Forsinkelse af Tesla Robotaxi

Tesla og dens karismatiske leder, Elon Musk, har igen trukket overskrifter, denne gang med...

Læs Mere

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...