ForsideKrimiSelvudnævnte pædofiljægere skaber frygt: 'PHD' fænomenet breder sig i Danmark

Selvudnævnte pædofiljægere skaber frygt: ‘PHD’ fænomenet breder sig i Danmark

spot_img

Selvtægtsgruppen ‘PHD’ skaber bekymring i Danmark

En ny tendens har bredt sig på de sociale medier i Danmark, hvor videoer af selvudnævnte pædofiljægere konfronterer personer, som de mener, har overtrådt moralske grænser. Under navnet ‘PHD’ – Pedo Hunters Denmark – deler disse personer deres videoer på platforme som Telegram, TikTok og X. Fænomenet, som har været set i udlandet, har nu fundet vej til Danmark, og det vækker stor bekymring hos myndighederne.

Ifølge politiet udgør disse grupper et decideret selvtægtsnetværk, der søger at lokke mænd, som viser interesse for unge piger, i en fælde. Disse mænd bliver derefter overfaldet, filmet og udstillet på sociale medier. Myndighederne advarer kraftigt mod denne form for selvtægt.

Lars Mortensen, centerchef i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), udtaler: “Vi vil på det kraftigste advare mod, at man bedriver selvtægt, udøver vold og udstiller andre. Det kan være ulovligt at komme med injurierende påstande og at videredele sådant indhold. Kriminalitet skal anmeldes til politiet, som derefter efterforsker sagen”.

Politiets onlinepatrulje følger nøje med i udviklingen og har observeret en stigning i antallet af videoer, samtidig med at netværket vokser. Der opstår konstant nye følgere og grupper både lokalt og nationalt.

Lars Mortensen tilføjer: “I NSK følger vi udviklingen tæt og har konstateret, at selvtægtsfænomenet nu er kommet til Danmark med sager i flere dele af landet. I udlandet har vi set meget voldsomme hændelser, og det er noget, vi skal forhindre i at ske her”.

Selvom den nationale politienhed overvåger situationen, er det de lokale politikredse, der håndterer de enkelte sager. For eksempel har Københavns Vestegns Politi for nylig sigtet fire mænd for grov vold og filmede overfald, mens to andre mænd er blevet sigtet for forsøg på voldtægt af mindreårige.

Politiet forventer flere sigtelser i forbindelse med fænomenet og er i tæt dialog med politikredsene for at kunne strafforfølge de personer, der begår selvtægt, samt forebygge vold og overgreb mod mindreårige.

Seneste Nyt

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Læs Mere

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...