ForsideUdlandRussisk støttet skib fragtede ukrainsk korn til Mellemøsten

Russisk støttet skib fragtede ukrainsk korn til Mellemøsten

spot_img

Ukraine har beslaglagt en international fragtbåd, som det hævdes var i gang med at transportere stjålet ukrainsk korn fra det russisk besatte Krim. Ukraines Sikkerhedstjeneste (SBU) meddelte torsdag, at deres styrker stoppede skibet i Sortehavet nær Ukraines Odesa-region, hvor de beslaglagde det og anholdt kaptajnen.

Det camerun-flaggede skib, Usko Mfu, havde ifølge SBU arbejdet for Rusland med at eksportere korn til Mellemøsten. Det havde gentagne gange lagt til i Krimhavnen Sevastopol siden sidste år for at hente adskillige tons af de “plyndrede” produkter, fremgik det af meddelelsen.

Sevastopol er et vigtigt militært knudepunkt for Rusland ved Sortehavet. For at skjule sine bevægelser havde skibet ifølge SBU jævnligt slukket for sin GPS-tracker og indtastet falske rejseoplysninger.

Dets kaptajn, en azerbaijansk borger, risikerer op til fem års fængsel for at overtræde rejsebegrænsningerne, der gælder Ukraines russisk besatte områder. Det vides ikke, om de 12 andre udenlandske besætningsmedlemmer, som anklagemyndigheden sagde også var om bord på skibet, vil blive sigtet.

“Efterforskningen er stadig i gang for at fastslå alle omstændighederne omkring forbrydelsen og identificere andre personer, der er involveret i den ulovlige aktivitet,” udtalte SBU.

Russiske styrker besatte store dele af det sydlige Ukraines landbrugsområder det første år af deres invasion i 2022, og Kyiv har beskyldt Rusland for at stjæle og ødelægge dets korn. Ukraine skylder også Rusland for at trække sig ud af en FN-mæglet aftale i 2023, der tillod Kyiv at transportere sit korn sikkert over Sortehavet, hvilket resulterede i et fald i deres fødevareeksport.

Siden har Ukraine åbnet nye søruter, der ofte hugger kysten, for at omgå Ruslands de facto blokade og bringe deres korneksport tilbage til næsten før-krigsniveau.

EU indførte i maj “forbudte” told på kornimport fra Rusland i et forsøg på at skære indtægterne til Moskva for deres krig mod Ukraine. Blokkens handelskommissær sagde, at tiltaget ville “bekæmpe ulovlig russisk eksport af stjålet ukrainsk korn til EU-markederne”.

Seneste Nyt

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...

Elon Musk Bekræfter Forsinkelse af Tesla Robotaxi

Tesla og dens karismatiske leder, Elon Musk, har igen trukket overskrifter, denne gang med...

Læs Mere

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...