ForsideUdlandPalestinensere i Gaza by flygter efter snigskytte-drab nær Yarmouk-stadion

Palestinensere i Gaza by flygter efter snigskytte-drab nær Yarmouk-stadion

spot_img

Israelsk militær gennemfører offensive i Gaza City

Flere civile i Gaza City fortæller, at folk blev skudt ihjel af snigskytter, efter at det israelske militær udstedte en ny evakueringsordre og fortalte palæstinenserne at søge mod syd, mens de trapper deres offensive op på tværs af enklaven. Angrebene fandt angiveligt sted, mens civile evakuerede flere kvarterer i Gaza City, efter at de fik ordre til at forlade området i onsdags, selvom mæglere fra Qatar, USA og Egypten mødtes med israelske embedsmænd i Doha for at forhandle en våbenhvile.

En mand fortalte Al Jazeera, at han sad nær Yarmouk-stadion, da han så en israelsk snigskytte skyde en mand på en cykel, der bar dåsemad. “Snigskytten skød ham direkte,” sagde han. “Vi kunne ikke flytte hans lig. Selv ambulanceredderne kunne ikke komme ind på gaden. De kunne ikke hente eller evakuere personens krop.”

Ambulancepersonale, der blev tvunget til at vende om, fortalte angiveligt manden, at de ikke havde modtaget instruktioner om at hente lig. De var blevet advaret om, at alle, der nærmede sig den afdøde, ville blive skudt.

En kvinde fortalte Al Jazeera, at hun forsøgte at passere gennem Yarmouk-stadion, men fik at vide, at der lå lig af palæstinensere på gaden, der var blevet skudt af israelske snigskytter. “Vi kom for at bede om hjælp fra ambulanceredderne og brandmændene for at få mindst taget de døde kroppe væk fra gaden,” sagde hun. “De skal begraves.”

Flere mennesker sagde, at de så en mand blive skudt i hovedet af en snigskytte, der sigtede fra et tårn. Flere personer formåede senere at få hans lig hentet.

Rapporterende fra kvarteret Shujayea, hvor det israelske militær havde intensiveret angrebene i løbet af de sidste to uger, sagde Al Jazeera’s Ibrahim Al Khalili, at de israelske styrker efterlod et spor af ødelæggelse efter at have trukket sig tilbage fra dele af området. “Mange beboere er i chok, kæmper for at forstå omfanget af ødelæggelsen,” sagde han og tilføjede, at der er talrige civile ofre.

“Hospitaler og klinikker er overvældede af de sårede, mange af dem har brug for akut lægehjælp,” rapporterede han, og tusindvis af beboere er blevet fordrevet. De bygninger, der stadig står, er strukturelt kompromitterede med “betydelig skade på tage, vægge og fundament”, sagde han. Væsentlige tjenester såsom vand, elektricitet og sanitet er “alvorligt forstyrrede.”

Israels hær har gentagne gange beordret hundretusinder af palæstinensere til at forlade områder, som den tidligere havde erklæret sikre at vende tilbage til – både i nord og syd i Gaza. På onsdag blev der kastet flyveblade adresseret til “alle i Gaza City”, hvor der blev advaret om at forlade den “farlige kampzone”, dage efter at der var blevet givet ordre om evakuering af byens kvarterer Daraj, Tuffah og Old City.

B’Tselem, det israelske informationscenter for menneskerettighederne i de besatte områder, har kaldt Israels ordrer til Gaza Citys samlede befolkning om at evakuere for “total vanvid”. I et indlæg på sociale medier onsdag sagde organisationen, at det internationale samfund nu må intervenere og “kræve, at Israel straks stopper krigen”.

Samtalerne om en våbenhvile og en udveksling af fanger holdt i Gaza mod palæstinensere holdt i israelske fængsler, fortsatte i Qatars hovedstad torsdag. Tamer Qarmout, lektor i offentlig politik ved Doha Institute of Graduate Studies, sagde, at han forblev “meget pessimistisk” om dem, efter at “tidligere runder af forhandlinger er slået fejl miserabelt”.

Han fortalte Al Jazeera, at disse samtaler ville være den sidste indsats fra USAs præsident Joe Bidens administration, hvorefter “amerikanerne vil være optaget af deres valg, og Gaza-krigen vil være en sekundær eller tredjeprioritet for dem”.

Seneste Nyt

153 angreb på gruppe i Syrien og Irak i første halvår

ISIL forsøger at genskabe sig, siger USA's militær Det amerikanske militær siger, at ISIL (ISIS)...

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Læs Mere

153 angreb på gruppe i Syrien og Irak i første halvår

ISIL forsøger at genskabe sig, siger USA's militær Det amerikanske militær siger, at ISIL (ISIS)...

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...