ForsideIndlandNaturstyrelsen udsætter 2700 klokkefrøer på Als for at hjælpe truet art

Naturstyrelsen udsætter 2700 klokkefrøer på Als for at hjælpe truet art

spot_img

Naturstyrelsen tager skridt for at redde sjælden klokkefrø på Als

I et forsøg på at sikre overlevelsen af den truede klokkefrø, vil Naturstyrelsen over de næste tre år udsætte 2700 af disse frøer på Als. På tirsdag vil 900 klokkefrøer blive genudsat ved Egetofte i Sønderskoven og på Arnkilsøre. Klokkefrøen, der er sjælden i Danmark, lider under manglen på egnede levesteder, skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Lonnie Jessen, biolog i Naturstyrelsen, findes klokkefrøen i øjeblikket kun i det sydfynske øhav. Dette skyldes, at arten er presset af klimaforandringer og stigende vandstand. Jessen udtrykker håb om, at frøen vil kunne trives i de udvalgte områder på Als. For at øge chancerne for overlevelse, vil Naturstyrelsen etablere flere vandhuller i de kommende år, ud over de allerede eksisterende.

Klokkefrøen har specifikke krav til sit levested, da den trives bedst i rene, lavvandede vandhuller omgivet af afgræssede enge. Historisk set har der været flere afgræssede områder, men intensivt landbrug har reduceret disse, hvilket har påvirket frøens levesteder negativt. Udover tirsdagens genudsætning vil yderligere 1800 klokkefrøer blive sat ud i de to følgende år, hvilket bringer det samlede antal op på 2700.

Klokkefrøen spiller en vigtig rolle i det naturlige økosystem ved at konsumere en stor mængde smådyr og insekter. Jessen bemærker, at mens fugle også spiser klokkefrøen, håber man på, at en del af frøerne vil overleve. Sidste sommer udsatte Sønderborg Kommune ligeledes 900 klokkefrøer på Kær Vestermark på Als, men ellers er frøen kun naturligt forekommende på Sydfyn. Inden genudsætningen på Als havde klokkefrøen ikke været set i området i 80 år, ifølge Miljøministeriet.

Ved Egetofte i Sønderskoven og på Arnkilsøre, som Naturstyrelsen forvalter, har afgræsning af engene omkring de lavvandede vandhuller fundet sted i mange år, hvilket skaber en egnet levested for klokkefrøen. Genudsætningen vil finde sted tirsdag den 16. juli ved Egetofte Naturskole.

Seneste Nyt

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Retten i Hillerød løslader 24-årig mand efter dødsulykke

En 24-årig mand er onsdag blevet løsladt fra sin fængsling i forbindelse med en...

Læs Mere

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...