ForsideUdlandKreml: USAs missil-planer er 'national sikkerhedstrussel'

Kreml: USAs missil-planer er ‘national sikkerhedstrussel’

spot_img

Rusland truer med at modsætte sig NATO’s ekspansion i Europa

Rusland har sagt, at man vil “modarbejde” NATO’s ekspansion af infrastruktur i Europa og hævder, at militæralliancen “konstant og gradvist bevæger sig mod” dets grænser, mens spændingerne eskalerer over krigen i Ukraine.

Kreml-talsmand Dmitry Peskov sagde torsdag, at Rusland havde bemærket beslutninger truffet af NATO-ledere under denne uges topmøde i Washington DC om at “oprette separate logistikhubs i byer ved Sortehavet” og åbne “yderligere faciliteter i Europa”.

“Dette er en meget alvorlig trussel mod vores lands nationale sikkerhed. Alt dette vil kræve, at vi tager velovervejede, koordinerede, effektive svar for at afskrække NATO, for at modsætte os NATO,” sagde han.

Hans udtalelser kom en dag efter, at USA og Tyskland annoncerede på topmødet, at USA ville begynde “episodiske udstationeringer” af langtrækkende missiler – herunder overflade-til-luft SM-6 missiler, Tomahawk krydsermissiler og hypersoniske våben – i Tyskland fra 2026.

Derudover sagde NATO samme dag, at en ny amerikansk luftforsvarsbase i det nordlige Polen, designet til at opdage og afbøde ballistiske missilangreb som en del af et bredere NATO-missilskjold, var missionsklar.

NATO “har endnu engang meget klart bekræftet sin essens. Det er en alliance, der er skabt i en æra af konfrontation med det formål at opretholde konfrontation,” sagde Peskov.

Sidste måned sagde præsident Vladimir Putin, at Rusland skulle genoptage produktionen af mellemlange og kortere rækkevidde kernevåben-kapable missiler og derefter overveje, hvor de skulle udstationeres, efter at USA havde bragt lignende missiler til Europa og Asien.

Han havde tidligere talt om at blive enig om ikke at udstationere sådanne missiler i Ruslands baltiske enklave Kaliningrad, men sagde, at USA havde genoptaget deres produktion, bragt dem til Danmark til øvelser og også taget dem til Filippinerne.

Landbaserede missiler med en rækkevidde på over 500 km var forbudt under aftalen om mellemdistanceraketstyrker (INF) underskrevet af den daværende Sovjetunion og USA i 1987, men sidstnævnte trak sig fra aftalen i 2019 og hævdede, at Rusland overtrådte betingelserne.

På sidelinjen af NATO-topmødet sagde den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan torsdag, at enhver mulighed for direkte konfrontation mellem Rusland og NATO var “bekymrende” og at enhver skridt i den retning bør “bevidst undgås”.

Ruslands forsvarsministerium sagde torsdag, at dets tropper havde “befriet” landsbyen Voskhod, cirka 30 km nordvest for Donetsk by, hovedstaden i den østlige Donetsk-region, som Moskva hævder at have annekteret.

Ukraine, ængstelig for at modtage flere forsyninger af våben, der vil hjælpe dens udslidte og underlegne tropper med at modstå russisk pres, siger, at de hårdeste kampe på tværs af hele frontlinjen finder sted i regionen.

Seneste Nyt

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Retten i Hillerød løslader 24-årig mand efter dødsulykke

En 24-årig mand er onsdag blevet løsladt fra sin fængsling i forbindelse med en...

Læs Mere

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...