ForsideSportJasmine Paolini når sin anden på hinanden følgende Grand Slam-finale ved at...

Jasmine Paolini når sin anden på hinanden følgende Grand Slam-finale ved at slå Donna Vekic ved Wimbledon

spot_img

Jasmine Paolini når sin anden på hinanden følgende Grand Slam-finale med en sejr på 2-6, 6-4, 7-6 (10-8) over uden seeded Donna Vekic ved Wimbledon torsdag i en vild kamp, der varede 2 timer, 51 minutter, hvilket gør det til den længste kvindefinale nogensinde i turneringen.

Paolini fortsatte med at komme tilbage, komme tilbage, komme tilbage – efter at have tabt den første sæt, efter at have været to spil fra nederlag ved 4-4 i andet sæt, efter to gange at have været bagud med et break i tredje sæt ved 3-1 og 4-3. Men den 7.-seedede Paolini gav aldrig op, og hun formåede til sidst at omsætte sin tredje matchbold, da Vekic sendte en forhånd ud.

Den 28-årige italienske er den første kvinde, der når frem til finalerne ved French Open og Wimbledon i samme sæson siden Serena Williams i 2015 og 2016. “Disse sidste måneder har været vanvittige for mig,” sagde Paolini med et grin.

På lørdag vil hun stå over for enten nr. 4 Elena Rybakina eller nr. 31 Barbora Krejcikova. De har begge været store mestre før: Rybakina vandt Wimbledon i 2022, Krejcikova vandt French Open i 2021. Paolinis sejr på Centre Court var alt andet end nem for begge kvinder. Vekic virkede ofte i nød, græd mellem point eller mens hun sad i sin pausestol sent i tredje sæt. Hun isede sin højre underarm mellem spil eller kiggede op på sin gæsteboks med et rødmende ansigt.

Hvor overraskende har denne fremgang været for Paolini? Hun nåede aldrig længere end anden runde ved nogen stor turnering – tabte i første eller anden runde 16 gange i træk – indtil hun nåede fjerde runde ved Australian Open i januar. Og så er der dette: Paolinis karriere rekord ved Wimbledon var 0-3 indtil denne turnering. Faktisk ejede hun ikke engang en enkelt sejr på græsplan på tour-niveau, indtil hun vandt en opvarmningsbegivenhed i Eastbourne sidste måned.

Seneste Nyt

US præsident med milde symptomer selv-isolerer ved hjemmet

USA's præsident Joe Biden testes positiv for COVID-19 USA's præsident Joe Biden har testet positiv...

Pressen i Hong Kong trues af politiske ændringer og indskrænket pressefrihed

Hong Kong journalist fired for refusing to withdraw from media group election Den nye formand...

Mand tiltalt for trusler og vold mod LGBTQ-person: Hadforbrydelser i København

En 31-årig mand står tiltalt for trusler og vold mod en person fra LGBTQ-miljøet...

Guterres: Vold i Vestbredden svækker to-stats løsning

Israel’s politik over for den besatte Vestbred er doomende enhver udsigt til en to-stats...

Læs Mere

US præsident med milde symptomer selv-isolerer ved hjemmet

USA's præsident Joe Biden testes positiv for COVID-19 USA's præsident Joe Biden har testet positiv...

Pressen i Hong Kong trues af politiske ændringer og indskrænket pressefrihed

Hong Kong journalist fired for refusing to withdraw from media group election Den nye formand...

Mand tiltalt for trusler og vold mod LGBTQ-person: Hadforbrydelser i København

En 31-årig mand står tiltalt for trusler og vold mod en person fra LGBTQ-miljøet...