ForsideIndlandDårligt vejr til trods: 15 storkeunger mæsker sig i orm, padder og...

Dårligt vejr til trods: 15 storkeunger mæsker sig i orm, padder og snegle

spot_img

På trods af et ustadigt forår og en våd sommer, trives 15 storkeunger i Danmark i øjeblikket, hvor de mæsker sig i orm, padder og snegle. Ifølge Jesper Leegaard, bestyrelsesmedlem i foreningen Storkene.dk, bidrager det våde vejr til storkenes velbefindende, da det gør føde som regnorme og snegle lettere tilgængelig.

Foreningen har indsat supplerende foder ved rederne, men det er bedst, hvis storkene selv kan finde deres mad. “Det er ikke optimalt at skulle fodre storkene, da det peger på manglen af naturlige fødekilder som vandhuller og græssende dyr i landskabet,” siger Jesper Leegaard. Han understreger, at naturligt fundet foder er mest gavnligt for storkenes sundhed.

Foreningen havde håbet på flere ynglepar og unger end sidste år, hvor der blev registreret ti par og 16 unger. Men et vådt og blæsende forår forsinkede storkenes ankomst fra syd. “Storken er en varmeelskende fugl, der nyder højtryksvejr med sol og opadgående luftstrømme, hvilket manglede i april,” forklarer Jesper Leegaard.

Nu, hvor ynglesæsonen er i gang, og ungerne har overlevet de første kritiske uger, udgør det våde vejr ikke længere en risiko for storkene. Selvom der ikke er sat nye rekorder denne sæson, er Jesper Leegaard optimistisk omkring storkens fremtid i Danmark.

“På langt sigt er det helt sikkert, at storkebestanden herhjemme vil vokse. Nordtyskland er fyldt med storke, hvilket medfører et overskud, der søger længere mod nord. Denne fremgang vil vi mærke de kommende år,” siger han.

Storkene.dk fortsætter med at overvåge og støtte storkebestanden i Danmark, med håbet om en endnu større fremgang i de kommende sæsoner.

Seneste Nyt

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...

Elon Musk Bekræfter Forsinkelse af Tesla Robotaxi

Tesla og dens karismatiske leder, Elon Musk, har igen trukket overskrifter, denne gang med...

Læs Mere

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...