ForsideUdlandClooney: Biden vil tabe præsidentvalget, Repræsentanternes Hus og Senatet hvis han ikke...

Clooney: Biden vil tabe præsidentvalget, Repræsentanternes Hus og Senatet hvis han ikke træder til side

spot_img

USA’s præsident Joe Bidens vaklende genvalgskamp er dykket endnu dybere ned i krise midt i en frisk bølge af pres fra allierede bekymrede over hans alder og formåen, hvor skuespiller George Clooney og flere topledende demokrater tilslutter sig opfordringerne til, at han træder tilbage.

I en skarp artikel offentliggjort i The New York Times onsdag sagde Clooney, at han personligt havde været vidne til den 81-årige demokrats tilbagegang ved et stort fundraiser-arrangement, som han co-vært for præsidenten sidste måned, og at han ikke var “engang den Joe Biden fra 2020”.

“Han var den samme mand, vi alle vidnede til under debatten. Var han træt? Ja. En forkølelse? Måske. Men vores partiledere skal stoppe med at fortælle os, at 51 millioner mennesker ikke så, hvad vi netop så,” skrev Clooney.

“Vi er alle så skræmte ved tanken om en anden Trump-periode, at vi har valgt at ignorere ethvert faresignal.”

Clooney sagde, at Biden ikke vil slå den republikanske udfordrer Donald Trump i november, og at demokraterne også ville miste Repræsentanternes Hus og Senatet, hvis han forblev på billetten.

“Dette er ikke kun min mening; det er meningen fra hver eneste senator og kongresmedlem og guvernør, som jeg har talt med i fortrolighed. Hver eneste, uanset hvad han eller hun siger offentligt,” skrev han.

Senere onsdag offentliggjorde demokratiske senator Peter Welch, der repræsenterer Vermont, en kronik i The Washington Post, hvor han blev den første medlem af kammeret til at opfordre Biden til at trække sig fra løbet.

“Vi kan ikke ignorere præsident Bidens katastrofale debatpræstation. Vi kan ikke ignorere eller afvise de gyldige spørgsmål, der er blevet rejst siden den aften,” skrev Welch.

“Jeg forstår, hvorfor præsident Biden ønsker at stille op. Han reddede os fra Donald Trump en gang og vil gøre det igen. Men han skal genoverveje, om han er den bedste kandidat til det. Efter min opfattelse er han det ikke.”

Også onsdag opfordrede to flere demokratiske medlemmer af Repræsentanternes Hus, Earl Blumenauer fra Oregon og Pat Ryan fra New York, samt New Yorks viceguvernør Antonio Delgado, Biden til at trække sig.

Til dato har ti demokratiske lovgivere offentligt opfordret Biden til at træde tilbage, mens talrige andre har rejst bekymringer om hans evne til at besejre Trump.

I mellemtiden undlod tidligere formand for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi at bakke definitivt op om Bidens kandidatur i et tv-interview og sagde, at han snart bør træffe en beslutning om at fortsætte i løbet, selvom præsidenten gentagne gange har insisteret på, at han ikke vil trække sig.

“Jeg ønsker, at han gør, hvad han beslutter at gøre,” fortalte Pelosi MSNBC. “Vi opfordrer alle ham til at træffe den beslutning, fordi tiden er knap.”

Biden, der er vært for verdensledere på NATO-topmødet i Washington denne uge, har gentagne gange afvist opfordringer til at træde tilbage siden en vaklende debatpræstation mod Trump, hvor han faldt over sine ord og mistede tråden i sine tanker.

Den erfarne politiker har insisteret på, at han er den bedste kandidat til at slå Trump og har afskrevet bekymringer om sit kandidatur som stort set drevet af medierne og de demokratiske partieliter.

På torsdag, hvor Biden, der har deltaget i langt færre medieoptrædener end sine forgængere, vil afholde en sjælden pressekonference i sit seneste forsøg på at styrke støtten inden for sit parti og berolige tvivlene om hans tilstand.

Bidens genvalgsudsigter er blevet formørket i de seneste uger på grund af bekymringer over hans alder og bred utilfredshed med økonomien, idet de seneste meningsmålinger antyder, at Trump fører både landsdækkende og i centrale svingstater.

I en Reuters/Ipsos-undersøgelse, der blev offentliggjort sidste uge, sagde 59 procent af registrerede demokratiske vælgere, at Biden er for gammel til embedet, mens en ud af tre sagde, at han bør trække sig.

Hvis Biden skulle trække sig, vil det kaste løbet ud i ukendt territorium.

USA’s præsidentielle primærvalg er allerede afsluttet, selvom partiets kandidat ikke vil blive endeligt fastlagt, før Den Demokratiske Nationale Konvention næste måned.

Vicepræsident Kamala Harris er blevet bredt peget på som den mest sandsynlige erstatning for Biden, hvis han trækker sig, selvom meningsmålinger viser, at hun klarer sig cirka det samme som præsidenten mod Trump.

Seneste Nyt

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Retten i Hillerød løslader 24-årig mand efter dødsulykke

En 24-årig mand er onsdag blevet løsladt fra sin fængsling i forbindelse med en...

Læs Mere

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...