ForsideKrimiAnklager kontraanker dommen i sag om Philip Patrick Wesths ankesag

Anklager kontraanker dommen i sag om Philip Patrick Wesths ankesag

spot_img

Anklagemyndigheden kontraanker dom i Philip Patrick Westh-sagen

Philip Patrick Westh, der blev kendt skyldig i en række alvorlige forbrydelser, står nu over for en ny runde i retssystemet, når Østre Landsret skal behandle hans ankesag. Anklagemyndigheden har valgt at kontraanke dommen fra byretten og kræver, at Westh skal dømmes i fuldt omfang, herunder for voldtægt og langvarig frihedsberøvelse af Emilie Meng.

Statsadvokaten i København meddelte dette via et opslag på X (tidligere Twitter). “Statsadvokaten i København har i dag kontraanket Retten i Næstveds dom af 28. juni 2024, hvor en 33-årig mand blev idømt livstid for blandt andet drab, langvarig frihedsberøvelse og voldtægt, med påstand om at tiltalte dømmes efter anklageskriftet,” lyder det i meddelelsen.

Westh blev i slutningen af juni dømt af et nævningeting, der fandt ham skyldig i størstedelen af de anklager, han stod over for. Dog blev han ikke dømt for voldtægt og langvarig frihedsberøvelse af den 17-årige Emilie Meng, da nævningetinget ikke fandt det bevist uden for enhver rimelig tvivl. I stedet blev han dømt for forsøg på voldtægt og forsøg på frihedsberøvelse.

Philip Patrick Westh har nægtet sig skyldig i alle forhold vedrørende Emilie Meng og en 15-årig pige fra Sorø. Han nægter også anklagerne om fuldbyrdet voldtægt og drabsforsøg på en 13-årig pige fra Kirkerup, forhold som han blev dømt for i byretten. Efter skyldkendelsen meddelte Westh gennem sin forsvarer, at han ønskede at få sin sag prøvet ved landsretten med henblik på at blive frifundet i de forhold, han ikke har erkendt.

Westh var ikke til stede, da dommen blev afsagt, efter hans ønske blev imødekommet af de juridiske dommere i sagen. Derimod var både den 15-årige efterskoleelev fra Sorø og den 13-årige pige fra Kirkerup til stede, da retsformanden udtalte dommen og idømte Westh fængsel på livstid.

Seneste Nyt

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Læs Mere

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...