ForsideKrimiFuld taxachauffør stoppet af politiet i Roskilde

Fuld taxachauffør stoppet af politiet i Roskilde

spot_img

En kvinde i Roskilde kontaktede politiet lørdag morgen, da hun observerede en taxa slingre mellem vognbanerne på Møllehusvej og presse en forankørende bilist. Kvinden, som var på vej på arbejde, fandt kørslen så usikker, at hun trak ind til siden og lod taxaen passere, før hun alarmerede politiet. Kort efter blev taxaen standset af politiet ved Rørmosen, hvor det hurtigt stod klart, at chaufføren var meget påvirket af alkohol.

Den 26-årige taxachauffør fra København havde tydelige tegn på beruselse, da han snøvlede og havde svært ved at holde balancen. Politiet udførte en alkometertest, som viste en promille langt over det tilladte, hvorefter chaufførens førerret blev inddraget på stedet. En blodprøve er taget for at fastslå den præcise promille.

Episoden fandt sted lidt efter klokken 09 lørdag, og ifølge politiets kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist, har der ikke været andre anmeldelser om uheld eller lignende i det tidsrum, hvor den 26-årige var på arbejde. Selvom det ikke er usædvanligt, at politiet stopper fulde bilister – kun i samme døgnrapport optræder to andre sager om spirituskørsel i Odsherred – er det heldigvis sjældent, at en taxachauffør bliver stoppet for at køre fuld.

Når politiet ved en alkometertest konstaterer en promille over 1,5, inddrages førerretten administrativt. Hvis den efterfølgende blodprøve viser en promille under 1,2, får chaufføren sit kørekort tilbage, mens en promille over 2,0 klassificeres som vanvidskørsel. I denne sag ligger chaufførens promille mellem 1,5 og 2,0, og han er derfor alene sigtet for spirituskørsel.

Taxavognmanden er blevet informeret om hændelsen og har modtaget bilnøglerne. I Danmark er det tilladt at køre, hvis promillen er under 0,5, men man kan stadig straffes for spirituskørsel med en lavere promille, hvis man ikke er i stand til at køre sikkert. Ved en promille mellem 0,5 og 1,0 bliver man mere risikovillig, og mellem 1,0 og 1,5 mindskes kontrol over bevægelser og balance. En promille mellem 1,5 og 2,0 påvirker hukommelsen, mens en promille over 2 kan føre til bevidstløshed og opkastning. Overstiger promillen 3, er der en risiko for døden.

Politiet vil først kunne oplyse chaufføren om de videre konsekvenser for hans kørekort, når resultatet af blodprøven foreligger.

Seneste Nyt

US præsident med milde symptomer selv-isolerer ved hjemmet

USA's præsident Joe Biden testes positiv for COVID-19 USA's præsident Joe Biden har testet positiv...

Pressen i Hong Kong trues af politiske ændringer og indskrænket pressefrihed

Hong Kong journalist fired for refusing to withdraw from media group election Den nye formand...

Mand tiltalt for trusler og vold mod LGBTQ-person: Hadforbrydelser i København

En 31-årig mand står tiltalt for trusler og vold mod en person fra LGBTQ-miljøet...

Guterres: Vold i Vestbredden svækker to-stats løsning

Israel’s politik over for den besatte Vestbred er doomende enhver udsigt til en to-stats...

Læs Mere

US præsident med milde symptomer selv-isolerer ved hjemmet

USA's præsident Joe Biden testes positiv for COVID-19 USA's præsident Joe Biden har testet positiv...

Pressen i Hong Kong trues af politiske ændringer og indskrænket pressefrihed

Hong Kong journalist fired for refusing to withdraw from media group election Den nye formand...

Mand tiltalt for trusler og vold mod LGBTQ-person: Hadforbrydelser i København

En 31-årig mand står tiltalt for trusler og vold mod en person fra LGBTQ-miljøet...