ForsideUdland39 dræbt i demonstrationer mod skatteforhøjelser - Lørdagsreportagen

39 dræbt i demonstrationer mod skatteforhøjelser – Lørdagsreportagen

spot_img

Hundrede af kenyanere har deltaget i en koncert i hovedstaden Nairobi, hvor de råbte slogans og dansede for at mindes de dusinvis af mennesker, der blev dræbt under de seneste anti-regeringsprotester. Mindst 39 mennesker blev dræbt i demonstrationerne, der startede den 18. juni, da demonstranter pressede på for at få planlagte skatteforhøjelser annulleret og præsident William Ruto til at træde tilbage.

“Regeringen lytter nu på grund af protesterne. Så vi er lidt glade, men der er også meget sorg, for så mange mennesker døde for, at regeringen lytter,” sagde aktivisten Boniface Mwangi, der deltog i koncerten. “Så vi sørger også, og vi fortæller familiemedlemmerne til dem, der har mistet deres kære, ‘Vi står ved jer, og vi vil ære deres offer.'”

Under koncerten med lokale kunstnere i Uhuru Park, en stor grøn plads i centrum af Nairobi, holdt unge mennesker skilte med tekster som “RIP Kammerater” og “Vi lover, at vi vil fortsætte kampen”, mens folkemængden råbte “Ruto must go”. Andre hamrede kors ned i jorden.

Søndagens koncert blev afholdt på Saba Saba Day, som markerer dagen i 1990, hvor lignende protester begyndte – demonstrationer, der til sidst tvang regeringen under den afdøde leder Daniel arap Moi til at vende tilbage til flerpartisystemet.

De seneste uger med protest i Kenya har også set politiet affyre tåregas og vandkanoner mod demonstranterne. Kenyansk politi har sagt, at de har anholdt over 270 personer, som de hævder udgav sig for at være demonstranter og mistænkes for at have begået kriminalitet under anti-regeringsdemonstrationerne i landet.

Med presset fra demonstranterne stigende, aflyttede præsident Ruto en finanslov, der ville have indført en række nye skatter, som kenyanskere siger ville have øget de allerede høje leveomkostninger.

På fredag foreslog han også nye sparetiltag, herunder reduktion af antallet af hans rådgivere og opløsning af 47 statslige virksomheder for at hjælpe med at dække hullet i budgettet forårsaget af tilbagetrækningen af skatteforhøjelserne, der skulle hæve 2,7 mia. dollars.

“Jeg tror, at disse ændringer vil sætte vores land på en vej mod økonomisk transformation,” sagde Ruto.

Seneste Nyt

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...

Elon Musk Bekræfter Forsinkelse af Tesla Robotaxi

Tesla og dens karismatiske leder, Elon Musk, har igen trukket overskrifter, denne gang med...

Læs Mere

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...