ForsideUdlandKonservativ regeringspolitik var aldrig en afskrækkelse, siger ny premierminister, kalder den 'død...

Konservativ regeringspolitik var aldrig en afskrækkelse, siger ny premierminister, kalder den ‘død og begravet’.

spot_img

Briterne vil ikke deportere asylansøgere til Rwanda, siger premierminister Keir Starmer

Den britiske premierminister Keir Starmer siger, at hans regering ikke vil fortsætte med den tidligere konservative regerings politik med at deportere asylansøgere til Rwanda. “Rwanda-ordningen var død og begravet, før den overhovedet begyndte. Den har aldrig været afskrækkende,” fortalte Starmer ved sit første pressemøde, efter hans Labour Party vandt en jordskredssejr ved parlamentsvalget. “Jeg er ikke villig til at fortsætte med gimmicks, der ikke virker afskrækkende,” sagde han og beskrev det som et “problem, vi arver”.

“Alle har fundet ud af, især de kriminelle bander, der styrer dette, at chancen for nogensinde at komme til Rwanda var så lille, mindre end 1 procent, at det aldrig har været afskrækkende, og chancerne var ikke at tage afsted, og ikke blive behandlet og blive her i betalt indkvartering i meget lang tid,” fortalte han reportere efter et kabinetmøde.

Den kontroversielle lov blev vedtaget af parlamentet i april og erklærede Rwanda for at være et sikkert tredjeland og omgik dermed en tidligere afgørelse fra den britiske højesteret, som sagde, at ordningen var ulovlig på menneskerettighedsgrundlag. Myndighederne begyndte at tilbageholde asylansøgere i maj.

Daværende premierminister Rishi Sunak, der havde lovet at stoppe migranter og asylansøgere, der ankommer med små både fra fastlandseuropa, havde presset på for politikken. Og da han stod over for modstand i parlamentet, sagde han i april: “Ingen undskyldninger. Disse flyvninger går til Rwanda.”

Titusinder af asylansøgere – mange der flygter fra krig og fattigdom i Afrika, Mellemøsten og Asien – har nået Storbritannien i de seneste år ved at krydse den engelske kanal i små både på risikable rejser organiseret af menneskesmuglerbander.

Seneste Nyt

“Sådan undgår du hedeslag – 365nyt.dk”

Sommeren er over os og i takt med at temperaturerne stiger over hele verden,...

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...

Elon Musk Flytter X’s Hovedkvarter til Austin

Elon Musk har igen fanget verdens opmærksomhed ved at annoncere, at hans sociale medieplatform...

Læs Mere

“Sådan undgår du hedeslag – 365nyt.dk”

Sommeren er over os og i takt med at temperaturerne stiger over hele verden,...

16% af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere

Danmark er kendt for sin homogenitet, men en stigende andel af landets befolkning består...

Mistanke om cyanidforgiftning fra drikkekrusfindViewById.

Cyanidforgiftning mistænkes for at være årsagen til dødsfaldene på luksushotel i Bangkok Thailands politi mistænker,...