ForsideSportBen Shelton vinder endnu en 5-sætter og matcher far ved Wimbledon: "Vi...

Ben Shelton vinder endnu en 5-sætter og matcher far ved Wimbledon: “Vi er tilbage, Big Dog!”

spot_img

Ben Shelton følger i sin fars fodspor med en imponerende præstation ved Wimbledon

Da Ben Shelton voksede op, ønskede han ikke nødvendigvis at høre meget om sin fars professionelle tenniskarriere. Og faktisk ønskede far heller ikke rigtig at snakke om det. Ben ved dog, hvad Bryan gjorde for alle de årtier siden – og nu deler de noget helt specielt: en tur til fjerde runde ved Wimbledon.

Den yngre Shelton nåede så langt på All England Club for første gang i kun sit andet forsøg, da han slog en anden venstrehåndet spiller med en stærk serv, Denis Shapovalov, med cifrene 6-7 (4), 6-2, 6-4, 4-6, 6-2 lørdag. Den ældre Shelton var blandt de sidste 16 mænd i Wimbledon-bracketen i 1994.

Bens tennis-træner på University of Florida var Bryan, der for lidt over et år siden stoppede for at arbejde med sin søn. Derfor sad Bryan på tilskuerpladserne på bane 1 og gav tips og opmuntring. Da kampen var slut, råbte Ben over til ham: “Vi er tilbage, Big Dog!”

“Han er ikke rigtig en type, der kan lide at tale om sig selv. Så da jeg var yngre, fortalte han ikke frivilligt den information (om sin karriere). Og jeg spillede andre sportsgrene og var ligeglad med tennis og hans spilletid, da jeg var yngre. Det var ikke noget, vi virkelig snakkede om,” sagde Ben, der nåede semifinalen ved sidste års U.S. Open. “Men i løbet af de sidste par år, da jeg kom ud her på touren, er det mere rådgivning, givet den erfaring han har haft, frem for bare historiefortælling.”

Med serv på op til 140 mph (225 kph), hvilket er det hurtigste af alle i turneringen hidtil, hev han sin tredje fem-sætter hjem. Den 14. seedede Shelton er den første mand til at gøre det ved Wimbledon siden Ernests Gulbis; ingen har nogensinde vundet fire kampe i træk i fem sæt ved nogen major begivenhed i den åbne æra, der begyndte i 1968.

“Jeg er så stolt af, hvad Ben gør her på dette særlige sted. At gå videre til 4. runde for 30 år siden var min største bedrift, så jeg er ikke overrasket over, at Ben allerede har leveret. Han er i en fart for at overgå mig på alle områder,” skrev Bryan i en tekstbesked til AP. “Seriøst, måden han kæmper sig igennem disse 5-sættere er virkelig det, vi beundrer mest. At se ham smile på banen og have det sjovt på denne scene er det, man håber på. Elsker at se ham udtrykke sine talenter og sin personlighed.”

Shelton, 21, insisterede på, at han ikke er træt, mens han går ind til en svær opgave på søndag, hvor han står over for den ranglistet som nr. 1, Jannik Sinner, for en plads i kvartfinalen. Sinner vandt sin tredjerunde fredag aften; Shelton og Shapovalov havde kun spillet fem partier den dag, inden regnen førte til en suspension af spillet og en genoptagelse lørdag.

“Jeg så ikke meget træthed hos ham. Han så god ud,” sagde Shapovalov, der nåede semifinalen ved Wimbledon i 2021.

Der har allerede været 33 fem-sættere ved Wimbledon, en rekord gennem tre runder ved en major-turnering.

Shapovalov tilskrev dette til talent, der er spredt ud over touren, og få eksperter på græsbanen. Shelton sagde, at han elsker, at kampe kan vare så længe.

“Der er mange ting, jeg sætter pris på ved fem sæt. Den tid, du er ude på banen, er det en fysisk test. Du skal være klar til at gå distancen og være i form,” sagde han. “Der er også meget tid til, at spillerne kan foretage justeringer, så du kan ikke bare blæse en modstander af banen på én måde. De fleste af tiden er du nødt til at kunne finde løsninger og lave dine egne justeringer, når modstanderen begynder at finde ud af det og tilpasse sig.”

Der vil være den slags udfordringer mod Sinner. Men Shelton, med evnen til at levere forskellige typer serv, herunder en svær at håndtere kick-version, præsenterer også vanskeligheder.

“Jeg er tilfreds med, hvor langt jeg er nået indtil videre,” sagde han, “men helt sikkert ikke tilfreds.”

Seneste Nyt

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Retten i Hillerød løslader 24-årig mand efter dødsulykke

En 24-årig mand er onsdag blevet løsladt fra sin fængsling i forbindelse med en...

Læs Mere

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...