ForsideUdlandRachel Reeves og David Lammy udnævnt til topministre i Storbritannien

Rachel Reeves og David Lammy udnævnt til topministre i Storbritannien

spot_img

Storbritanniens nyvalgte Keir Starmer har offentliggjort nøglemedlemmer af sit ministerhold efter Labour-partiets jordskredssejr ved det seneste parlamentsvalg, der satte en stopper for 14 års konservativt styre.

Starmer har udpeget Rachel Reeves som finansminister, den første kvinde i Storbritanniens historie til at bestride denne post. Den tidligere børne-skattemester og Bank of England-økonom har lovet at vækste nationens økonomi samtidig med stærk økonomisk disciplin.

“Det er æren af mit liv at være blevet udnævnt til finansminister,” skrev Reeves på det sociale medie X. “Til alle unge piger og kvinder derude, lad dagens begivenhed vise, at der ikke bør være nogen grænser for jeres ambitioner.”

Starmer har udnævnt David Lammy, en nyskabende lovgiver, som udenrigsminister. Født af guyanske indvandrere, voksede Lammy op i Tottenham, en del af det nordlige London, hvor han har repræsenteret i Parlamentet siden 2000.

Lammy blev den yngste medlem af parlamentet (MP), da han blev valgt første gang i en alder af 27 år. Han opnåede hurtigt ministeriel erfaring og tjenestegjorde i regeringerne under Tony Blair og Gordon Brown.

Lammy gentog på fredag sin støtte til internationale bestræbelser på at sikre en “øjeblikkelig våbenhvile” i Israels krig mod Gaza og for løsladelsen af de tilbageværende gidsler, efter han blev navngivet udenrigsminister.

Angela Rayner, valgt som næstformand i 2020 – valgt uafhængigt af den faktiske leder af partiets medlemmer – vil være Starmers næstformand og bevare ansvaret for udligning, bolig og samfundsspørgsmål.

44-årige Rayner har ofte talt om sin hårde opvækst, hvor hun voksede op i en fattig offentlig boligblok og forlod skolen tidligt som ung mor. Hun startede sin karriere som fagforeningsmedarbejder, før hun begav sig ud på en karriere som lovgiver.

Yvette Cooper, der tjente i den tidligere Labour-premierminister Gordon Browns regering mellem 2008 og 2010 som finans- og pensionsminister, er blevet udnævnt til indenrigsminister.

Den første overraskelse i sammensætningen af Labour-lederens top hold var Lisa Nandys forfremmelse til kulturminister efter at Thangam Debbonaire, der havde ansvaret i skyggekabinettet, mistede sit sæde til De Grønne.

Ellers afspejler kabinettet Starmer’s skyggeteam, herunder Pat McFadden, der spillede en central rolle i udformningen af Labours valgkampagne, blev udnævnt til kansler for Hertugdømmet Lancaster.

John Healey blev udnævnt til forsvarsminister, og Shabana Mahmood blev udnævnt til justitsminister. Wes Streeting blev udnævnt til sundhedsminister, og Bridget Phillipson blev udnævnt til uddannelsesminister.

Ed Miliband, tidligere leder af Labour-partiet og oppositionsleder mellem 2010 og 2015, blev udnævnt til energiminister. Lucy Powell vil være leder af Underhuset.

Seneste Nyt

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Retten i Hillerød løslader 24-årig mand efter dødsulykke

En 24-årig mand er onsdag blevet løsladt fra sin fængsling i forbindelse med en...

Læs Mere

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...