ForsideSportKylian Mbappe og Cristiano Ronaldo Klar til Episk Opgør i EM 2024...

Kylian Mbappe og Cristiano Ronaldo Klar til Episk Opgør i EM 2024 Kvartfinale

spot_img

Fredag aften kl. 21:00 vil Volksparkstadion være vært for en af de mest imødesete kampe i EM 2024, når Frankrig møder Portugal i kvartfinalen.

Kylian Mbappe, der denne sommer skiftede til Real Madrid, udtrykte sin beundring for Cristiano Ronaldo før kampen. Mbappe, 25, beskriver det som en ære at spille mod Ronaldo, der er kendt for sine fem Ballon d’Or-titler og imponerende karriere hos netop Real Madrid. Mbappe har tidligere udtalt, at Ronaldo har været en stor inspiration for ham og fortsætter med at være en legende inden for fodboldverdenen.

“Det er en fornøjelse at spille mod Cristiano. Han har altid givet mig råd og holder sig opdateret med, hvad der sker. At spille mod ham er en ære for alt, hvad han har gjort i fodbold,” sagde Mbappe i et interview.

Ronaldo’s Sidste EM

For Cristiano Ronaldo, 39, bliver dette hans sidste EM, hvilket tilføjer et ekstra lag af spænding til opgøret. Selvom Ronaldo har kæmpet med at finde nettet i de seneste kampe, fortsætter han med at være en central figur i det portugisiske hold.

Portugal har haft en ujævn turnering hidtil, med en dramatisk sejr over Slovenien efter straffesparkskonkurrence i ottendedelsfinalen. Ronaldo har haft svært ved at score i sine seneste otte optrædener ved store turneringer, hvilket har ført til spekulationer om hans rolle på holdet.

“Det handler ikke om Mbappe vs Ronaldo”

Manchester City og Portugals midtbanespiller Bernardo Silva, som tidligere har spillet sammen med Mbappe i Monaco, understregede, at kampen ikke kun handler om de to stjernespillere. “Det handler om Portugal og Frankrig. De er begge utrolige spillere, men vores fokus er på at kvalificere os til semifinalen,” udtalte Silva.

Frankrigs assistenttræner Guy Stephan påpegede, at både Mbappe og Antoine Griezmann har modtaget uretfærdig kritik. Mbappe spiller med en ansigtsmaske på grund af en brækket næse, hvilket har påvirket hans præstationer. “Kylian er en spiller på topniveau, og der er tider, hvor sådanne spillere har det lidt sværere,” sagde Stephan.

Holdnyheder og Statistikker

Portugal har ingen skader, men efter en udmattende kamp mod Slovenien kan der være behov for rotation. For Frankrig er Adrien Rabiot suspenderet, og det kan åbne døren for Ousmane Dembele eller Eduardo Camavinga.

Statistisk set har Frankrig kun tabt en af deres seneste 14 kampe mod Portugal. Portugal har derimod aldrig undladt at score i tre på hinanden følgende kampe ved en stor turnering. Begge hold har kæmpet med at score fra åbent spil, hvilket gør det kommende opgør endnu mere uforudsigeligt.

Fremtidige Udsigter

Vinderne af denne kvartfinale vil møde enten Tyskland eller Spanien i semifinalen i München. Mens Frankrig søger deres tredje EM-titel, håber Portugal at gentage deres triumf fra 2016.

Konklusion

Fredagens kamp mellem Frankrig og Portugal er ikke blot en duel mellem to af verdens bedste fodboldspillere, men også et opgør mellem to nationer med en rig fodboldhistorie. Uanset udfaldet vil denne kamp uden tvivl blive husket som en af de store i EM 2024.

Seneste Nyt

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Retten i Hillerød løslader 24-årig mand efter dødsulykke

En 24-årig mand er onsdag blevet løsladt fra sin fængsling i forbindelse med en...

Læs Mere

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...