ForsideIndlandKong Frederik: Grønland har en særlig plads i mit hjerte

Kong Frederik: Grønland har en særlig plads i mit hjerte

spot_img

Kong Frederik udtrykker sin dybe kærlighed til Grønland

Kong Frederik har understreget, hvor stor en betydning Grønland har haft for ham, både personligt og i forberedelsen til hans nuværende rolle som konge. Dette kom frem under en tale ved en officiel middag i Nuuk, som blev afholdt af Naalakkersuisut, Grønlands regering, under det kongeparrets igangværende besøg i Grønland.

“I næsten et halvt år har jeg nu været konge, en rolle jeg har forberedt mig på det meste af mit liv,” udtalte kongen. “En del af denne forberedelse fandt sted på fjorden ud for Nuuk, på en hundeslæde i Nordgrønland, og ikke mindst da jeg forelskede mig i Grønland og dets folk,” tilføjede han.

Dette besøg markerer kongeparrets første officielle tur til Grønland, selvom Frederik tidligere har besøgt landet mange gange. Blandt andet deltog han som kronprins i en hundeslædekørsel med Siriuspatruljen i år 2000. Siriuspatruljen er en del af Forsvarets patruljetjeneste i Nord- og Nordøstgrønland og har efterladt et uudsletteligt indtryk på Frederik.

Kongen fremhævede i sin tale, hvordan mødet med grønlandske fangere har inspireret ham dybt. “Mens vores slæde var fyldt med proviant, jagede fangerne deres mad undervejs og skaffede det løbende gennem fangst og jagt. Deres evne til at læse naturen fascinerede mig dybt,” sagde han.

Kong Frederik afsluttede sin tale med en skål på grønlandsk – “Kasuuttu”. Kongeparrets besøg i Grønland fortsætter fredag, hvor dronning Mary skal besøge en daginstitution i Nuuk, der arbejder med Mary Fondens antimobbeprogram. Rejsen går derefter til sydspidsen af Grønland, hvor bygderne Narsarsuaq og Igaliku besøges, inden turen afsluttes lørdag.

Seneste Nyt

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Retten i Hillerød løslader 24-årig mand efter dødsulykke

En 24-årig mand er onsdag blevet løsladt fra sin fængsling i forbindelse med en...

Læs Mere

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...