ForsideUdlandDoczens savnes efter fiskerbåd sejlede fra grænsen mellem Senegal og Gambia med...

Doczens savnes efter fiskerbåd sejlede fra grænsen mellem Senegal og Gambia med 170 om bord

spot_img

Mindst 89 migranter og flygtninge på vej mod Europa er døde, og flere dusin er stadig savnede, da deres båd kæntrede ud for kysten af Mauretanien, ifølge statsmedierne. Fiskerbåden kæntrede mandag cirka 4 km fra landets sydvestlige kystby Ndiago i Vestafrika. Den mauretanske kystvagt bjærgede 89 lig og reddede ni personer, herunder en fem-årig pige, oplyste statsnyhedsbureauet torsdag.

Overlevende citeret af statsmedierne sagde, at båden var sejlet ud fra grænsen mellem Senegal og Gambia med 170 personer om bord, hvilket betyder, at 72 nu er savnede. En højtstående regeringsembedsmand bekræftede informationen over for nyhedsbureauet AFP. Båden kæntrede som følge af kraftig vind og høje bølger på den farlige Atlanterhavsrute, der er kendt for sine stærke strømme. Migranter rejser i overfyldte, ofte sødygtighedsfremmede både uden tilstrækkeligt med drikkevand.

Tidligere på året lovede Den Europæiske Union Mauretanien, en tidligere fransk koloni, finansiel støtte på 210 millioner euro ($ 229 millioner) for at tackle migration og yde humanitær hjælp til migranter. Aftalen kom på baggrund af en kraftig stigning i antallet af migranter, der begav sig afsted fra landet mod Spaniens Kanariske Øer, der ligger cirka 100 km ud for Afrikas nordvestkyst.

Flere end 5.000 mennesker omkom, mens de forsøgte at nå Spanien med søvejen i løbet af de første fem måneder af dette år, svarende til 33 dødsfald om dagen, ifølge Caminando Fronteras, en spansk velgørenhedsorganisation. Langt de fleste var på Atlanterhavsruten.

Flere og flere vælger at rejse ad landevejen, og dødsfaldene blandt mennesker, der krydser farlige ruter i Sahara, formodes at være dobbelt så mange som dem, der sker til søs, ifølge en ny rapport fra FN’s flygtninge- og migrationsagenturer samt forskningsgruppen Mixed Migration Centre.

“I alt er 1.180 personer kendt for at være døde under krydsningen af Sahara-ørkenen fra januar 2020 til maj 2024, men tallet menes at være meget højere,” sagde rapporten, der bygger på vidnesbyrd fra over 31.000 mennesker.

Alene i år har mere end 72.000 personer taget landevejen til Middelhavet, hvor 785 er døde eller forsvundet i den periode, ifølge tal fra FN’s Flygtningeagentur (UNHCR).

Libyen er blevet en primær transitdestination for mennesker, der flygter fra krig og fattigdom. I marts opdagede myndighederne en massegrav med mindst 65 lig i landets vestlige ørkener. Algeriet, Libyen og Etiopien blev af respondenterne betragtet som de farligste transitlande.

Rapporten opregnede hundredvis af tilfælde af fjernelser af organer, hvor nogle migranter havde accepteret dem som en måde at tjene penge på.

“Men de fleste af tiden er folk bedøvet, og organet fjernes uden deres samtykke: De vågner op, og en nyre mangler,” sagde FN’s Flygtningeagenturs særlige udsending Vincent Cochetel.

Seneste Nyt

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...

Fire mistænkte røvere efterlyses af Midt- og Vestsjællands Politi: Kan du genkende dem?

En person blev pludseligt overfaldet med en kniv for halsen og blev slået, mens...

Læs Mere

Iran afviser forbindelse til angreb på republikansk præsidentkandidat i Pennsylvania

Iran afviser amerikanske medierapporter om attentatplaner mod Donald Trump Iran har vredt afvist amerikanske medierapporter...

Tre mænd anholdt efter biljagt: Forsøgte flygte fra politiet men blev standset af sømmåtte

Tre mænd anholdt efter biljagt: Sømmåtte satte en stopper for flugtforsøget Natten til onsdag blev...

58-årig frivilligt forlænger fængsling i hemmelig terrorsag

En 58-årig mand har frivilligt accepteret at forlænge sin varetægtsfængsling i en hemmelig terrorsag,...