En sjælden edderkop er for første gang blevet spottet på det danske fastland. Fundet blev gjort i Nationalpark Mols Bjerge og drejer sig om den såkaldte sten-krabbeedderkop.
Indtil nu har denne edderkop kun været kendt fra øen Møn, som ligger syd for Sjælland. Det er biolog og naturformidler Frederik Leck Fischer, der står bag dette opsigtsvækkende fund.
Fischer gjorde opdagelsen ved Jernhatten, en bakke beliggende i Mols Bjerge. Han var egentlig på udkig efter andre sjældne edderkopper, der er kendte for området.
“Jeg var på jagt efter nogle af de sjældne edderkopper, der i forvejen er ret kendte for Jernhatten. Jeg fandt ikke, hvad jeg søgte, men jeg fandt noget andet, som jeg aldrig havde kunnet håbe på,” siger Frederik Leck Fischer i en pressemeddelelse fra nationalparken.
Sten-krabbeedderkoppen er en af de sjældneste blandt de i alt 25 kendte arter af krabbeedderkopper i Danmark. Disse edderkopper skiller sig ud fra andre ved ikke at lave spind til at fange deres bytte.
Krabbeedderkoppen bruger i stedet sine meget muskuløse ben til at fastklemme byttedyrene. Den gemmer sig ofte mellem sten og venter på, at et insekt kommer forbi, som den kan fange.